06.12.2023 16:11 Peter Laššák

Majstrovstvá Európy v atletike U18 čo nás čaká

Majstrovstvá Európy v atletike do 18 rokov, ktoré sa uskutočnia v dňoch 18.7. – 21.7.2024 v Banskej Bystrici sú veľkou príležitosťou. Pridelenie ich organizácie je pocta, výzva a zároveň záväzok pre všetkých, ktorí sa o to zaslúžili a ktorí sú do usporiadania zapojení. Je to výnimočná príležitosť ukázať svetu organizačné schopnosti, svoju šikovnosť a schopnosť vytvorenia jedinečnej atmosféry podujatia v meste, kde atletika a šport má svoj domov, svoju históriu spojenú s armádnym klubom Dukla.

Je to veľká príležitosť pre krajinu, mesto, Slovenský atletický zväz a ľudí, bez ktorých je organizácia akéhokoľvek podujatia nemožná – pre dobrovoľníkov.

ME v atletike trvajú štyri dni a zdanlivo ožijú príchodom a prítomnosťou športovcov. V skutočnosti ten pomyslený život podujatiu však vdychujú aj ľudia v pozadí, tí, ktorí už  predtým zabezpečujú všetky činnosti a služby pre to, aby športovci mohli dosiahnuť skvelé výsledky. Súčasťou celého tohto kolotoča a balíka činností ste aj vy, dobrovoľníci, ktorí ste nevyhnutní. Preto ak sa rozhodnete pre športové dobrovoľníctvo s nami, poskytnúť nám Vaše nadšenie, čas, odhodlanie, skúsenosti a chuť pomôcť, môžete si vybrať z viacero oddelení.

Administratíva

Dobrovoľnícke činnosti zahŕňajú prípravu zázemia dobrovoľníkov, jeho udržiavanie, prípravu, balenie a odovzdávanie dobrovoľníckych uniforiem a ďalšie pomocné aktivity.

Akreditácie a registrácie

Činnosti sú zamerané na vydávanie a tvorbu akreditácií, kontrolu údajov v akreditačnom systéme. Na oddelení je potrebná znalosť anglického jazyka, na komunikačnej úrovni a iné jazyky sú vítané.

Bezpečnosť

V spolupráci s oficiálnou bezpečnostnou službou bude Vaša úloha kontrola vstupov počas podujatia.

Catering

Vašou úlohou bude kontrola akreditácií a stravných lístkov pri vstupe do stravovacích zariadení.

Ceremoniály, VIP a protokol

Budete súčasťou medailových ceremoniálov, regulácie vstupov do VIP zóny a sprevádzania oceňovaných športovcov. Na tomto oddelení budete komunikovať aj v angličtine.

Doprava

Budeme Vás potrebovať vo Viedni na letisku pred podujatím a tiež počas podujatia v Banskej Bystrici. Budete vítať výpravy, sprevádzať ich do autobusov, zapisovať nadrozmerné športové náčinie, koordinovať dopravu a parkoviská. Na letisku využijeme ak budete vedieť komunikovať v angličtine

General info desks

Na tomto oddelení budete mať široký prehľad o podujatí. Budete poskytovať informácie na tzv. infodeskoch o súťažiach, časovom rozpise, lokalitách, kyvadlovej doprave, strave a podobne. Na infodeskoch budete veľa komunikovať a ak to zvládnete v cudzom jazyku bude to plus.

IT

Vašou úlohou bude najmä pred podujatím pomôcť s technickým zabezpečením – zapájanie dátových káblov, sfunkčnenie internetu, wifi, tlačiarní a podobne.

Mediálne služby a marketing

Na oddelení bude Vaša činnosť zameraná na poskytovanie podpory novinárov, fotografov pri príprave podkladov pre mediálne výstupy.

Šport a infraštruktúra

Budete súčasťou športovísk a rozcvičovacích plôch, kde budete dohliadať na organizáciu tréningov, pomáhať stavať prekážky, upravovať a podávať náradie počas súťaží. Tiež budete nápomocní pri usádzaní divákov na hlavnú tribúnu.

Zdravotné zabezpečenie a antidoping

V spolupráci s oficiálnou zdravotníckou službou budete pomáhať pri zabezpečení zdravotníckej pomoci, sprevádzať športovcov na odber vzoriek v rámci antidopingových kontrol. Na toto jediné oddelenie je podmienkou vek nad 18 rokov.  


Počas podujatia máte zabezpečenú stravu, dobrovoľnícke oblečenie, zázemie dobrovoľníkov a ak nie ste z Banskej Bystrice a budete potrebovať aj ubytovanie.

Verte nám, že  skúsenosti ktoré nadobudnete, zážitky ktoré si odnesiete a spomienky ktoré si na celý život uchováte za tak krátku dobu, je niečo, čo si nemôžete nechať ujsť.


Mohlo by ťa tiež zaujímať